det der med at være høj

Det der med at være tvilling…

img_2617

“Er det så sådan noget med at I kan læse hinandens tanker?” ” Kan man kende forskel på jer overhovedet?” “Laver I altid det samme?” “Har I de samme venner?” “Er I bedste venner?”

De uendelige spørgsmål man får når folk finder ud af, at man er tvillinger. Nej nej nej og atter nej. For det første er vi tveægget og da min søster er, 166cm, super petit og har et super godt boldøje så skulle man nærmere tror at vi ikke en gang var i familie.

Og så alligevel, så er det selvfølgelig lidt specielt at være tvillinger. Vi er tætte, men ikke på sådan en “vi fortæller hinanden alt” -måde, mere at vi ikke altid behøver at fortælle hinanden så meget. Vi er faktisk gode til, bare at være stille sammen, se serier sammen og ligge i ske sammen. (okay det er mest mig der knuer hende ind til mig og det er bestemt ikke altid lige værdsat men sådan er det at være den store, man kan tage de fleste ting med magt.)

Apropos det der med at tage ting, så har vi været igennem en fase (lad os lade som om at det er en overstået fase) hvor Beatrice, min tvillingesøster, måtte gemme sine ting og låse dem inde hvis hun ville have dem i fred, mest slik, dvd’er, bøger og ja, mere slik. Og tøj, men det var før jeg fik enormt meget længere ben og “større knogler” (right) end hende.

Det er nok der vi er mest forskellige, vores evne, og min manglende, til at passe på vores ting. Beatrice vogter sine ting med sit liv og du skal virkelig gøre dig fortjent til at låne noget af hende, og det gør jeg måske ikke altid, for oftest så lever jeg efter: ” Det er bedre at bede om tilgivelse end om lov.” Det er Bea dog ikke enig i, slet ikke fordi jeg ofte afleverer tingene tilbage slidte, ødelagte eller slet ikke.

Læse hinanden tanker kan vi desværre heller ikke, selvom det nogle gange ville gøre det nemmere at kommunikere sammen, for Beatrice er mere genert og stille end jeg er. Altså bortset lige fra den gang jeg ikke en gang turde ringe til pizzamanden, eller når vi går i biografen og jeg har en angst for at sidde ved siden af mennesker jeg ikke kender. Men ellers…

Der var dog en enkelt gang, hvor jeg tror vi (Bea) viste overnaturlige evner. Jeg blev væk på en strand i Tværsted da jeg ikke var særlig gammel og efter at have været væk et par timer, fået hele min familie til at gå i panik så forholdte Beatrice sig helt roligt og vidste at jeg var okay og kunne endda fortælle min mor hvilken ende af stranden jeg sad og guflede Oreo’s med en fremmed familie. Tak for tvillingetelepati lige der!

Men ellers, så tror jeg, at vi er ret meget lige som alle andre søskende, nogle gange så har jeg lyst til at kvæle hende, råbe og skrige af hende, og så når de andre børn i skolegården hiver hende i fletningerne, ja altså da vi var små, så er jeg der straks med spydige ord og hvad der ellers skal til for at forsvare hende. Sådan er det jo med familie, det er kun os selv der må svine dem til, mest fordi vi jo ikke mener det så slemt som det lyder.

Men med tilbuddet 2 for 1’s pris kommer også en masse fordomme og ting folk elsker at spørge os om. Så her er en lille top 10’er over trælse ting du skal høre for når du er tvilling…

1) “Men I ligner jo ikke hinanden” – Suk.. Alle tvillinger er ikke “the Olsen twins”

2) “Er I tvillinger? Hvor vildt. Er det ikke helt vildt mærkeligt” – Eftersom jeg ikke har prøvet andet så nej…

3) “Har I nogensinde overvejet en trekant” – Nej tak klammo. Du går heller ikke i seng med dine søskende gør du?!

4) “Laver I så alting sammen?” – øhm nej vi er ikke siamesiske tvillinger, der er forskel venner.

5) “Men du er jo meget større end hende?” – Højere, jeg er meget højere end hende, tak.

6) “Har I så samme smag i mænd?” – ja men bare rolig, vi har hver vores Tinder profil.

7) “Kan I så læse hinandens tanker?” – Det her er ikke en Twillight film, det er real life så nej.

8) “Havde I så matchende outfits da I var mindre?” – Ja det havde vi faktisk og vi så pisse søde ud så don’t judge os!

9) “Hvem er så ældst?” – Det er jeg, med hele 21 min. og JA det betyder noget!

10) “Kommer tvillingerne?, “Hvad skal tvillingerne?”, “Hvordan går det med tvillingerne?” osv… – News flash – vi er TO personer og så har vi navne, lige som alle andre menneske (dog lidt længere og mere besværlige navne). Men derfor må I stadig godt bruge dem – tak.

 

2 kommentarer

  • Charlotte

    Haha, jeg bliver også altid spurgt: “Ej, hvordan er det at være tvilling??” ….Ej, hvordan er det IKKE at være tvilling? Hvor skulle jeg vide det fra, når jeg aldrig har prøvet andet? :p

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

det der med at være høj